søndag 24. mars 2013

Kjøttboller i tomatsaus

Ble invitert på Babyshower og hver av oss skulle ta med noe å spise- til et slags tapas bord.
I siste liten falt valget på kjøttboller med couscous.


 Kjøttboller:

400g kjøttdeig 
0,5 løk, finhakket
3-4 presset hvitløk

0,5 ts cayennepepper
0,5 ts paprikapulver
0,5 ts koriander
0,5 ts spisskummen
1 egg

***
Bland all ingrediensene godt sammen.
Form deigen til små kjøttboller.

                                                                                 Brun bollene lett i en panne og legg de til siden.

Tomatsaus:
1 stk hakket tomater (hermetikk)
1,5 ss soltørket tomater, hakket

1 ss olivenolje
ca 1 dl vann
2 ts sukker
Salt og pepper (evt. annet krydder)

***
Ha olje og soltørket tomater opp i en panne, stek i 1 minutt og deretter hakket tomatene og vann. La sausen småkoke til det hele er redusert - 15-20 minutter. Tilsett sukker. Ha oppi kjøttbollene mot slutten av koketiden (pass på at de ikke blir overkokt).

***
Kjøttbollene kan serveres med pasta eller baguetter/brød og salat.
Valget er ditt!

For finere bilde og serverings forslag se her: Kjøttboller i tomatsaus (home edition)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar