onsdag 6. februar 2013

Blåbærpai


Paibunn:
125g  smør
3,5 dl hvetemel
0,5 ts salt
1-2 ts sukker
1-2 ss melk

Smuldre smøret i melet til en kornet masse, dryss salt og sukker over og samle deigen med melk.
Elt den og la den hvile i kaldt i ca 1 time.
Kjevle ut deigen og legg den i en smurt paiform.
Press deigen godt inn mot kanten av formen, smør deigen og halvstek den i ovnen i 200 grader i 15 minutter.

***
Blåbær fyll:
250g blåbær
3 ss brunsukker
2 egg
3-4 ss creme fraiche eller fløte
2 ss sukker
0,5 ts vaniljesukker

Bland sammen bærene og brunsukker. 
Pisk sammen egg, creme fraiche/fløte, sukker og vaniljesukker.
Hell blandingen over bærene i paibunnen.
Stek paien i 15-20 minutter.

1 kommentar:

  1. hei:) Lager denne blåbærpaien nå og lurer på om den er best sammens med is/vaniljesaus eller holder det med bare paien?

    SvarSlett