Indisk aften for to med kyllinglår marinert i tandoori yoghurt marinade.
Servert med ris curry og raita. En god salat kan også serveres men det var ikke vi humør for,
så slik så det ut:
***
Servert med ris curry og raita. En god salat kan også serveres men det var ikke vi humør for,
så slik så det ut:
***
3 stk kyllinglår
Marinade:
250g yoghurt naturell
2 ts garam masala
5 ts tandoori masala
2 hvitløksfedd, presset
ca 1 ts ingefær, raspet
1/2 limejuice
***
Bland sammen alle ingrediensene. Rør godt.
Sett kyllinglårene i en pose, hell over marinaden, knytt deretter posen og rist/"masser" posen
slik at kyllinglårene er dekket i marinade.
Sett i kjøleskapet, i 4 -6 timer. Men alltid best over natten!
Stek i ovnen; 200 grader i 30-40 minutter.
Snu gjerne et par ganger og pensle det underveis med resten av marinaden.
24 timer senere...
Snu gjerne et par ganger og pensle det underveis med resten av marinaden.
***
Ris curry:
2 ss olje
1 løk liten, finhakket
1 løk liten, finhakket
5g ingefær, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
1/2 chili uten frøet, finhakket
2,5 dl basmatiris, bløtlagt i vann
2,5 dl vann
1/2 chili uten frøet, finhakket
2,5 dl basmatiris, bløtlagt i vann
2,5 dl vann
1 ss hot orentalsk curry
La risen hvile i vann, slik at risen ikke blir tørr.
Fres sammen løk, ingefær, hvitløk og chili i en gryte. For å få ut de gode og sterke smakene.
Sil ut vannet fra risen og tilsett det i gryten. Bland godt.
Tilsett deretter vann og curry. La det hele koke på en svak varme i 20-30 minutter.
***
Raita:
150g rømme/yoghurt naturell
50g agurk
25g rødløk
1 hvitløksfedd
1 ts sitronsaft
1/2 ts spisskummen
1/2 ts koriander
1/2 ts cajennepepper
1/2 ts tandoori masala
Hakk agurk, rødløk og hvitløk i bittesmå biter og bland inn i rømme/yoghurt.
Bland deretter inn resten av ingrediensene.
Og server!
La risen hvile i vann, slik at risen ikke blir tørr.
Fres sammen løk, ingefær, hvitløk og chili i en gryte. For å få ut de gode og sterke smakene.
Sil ut vannet fra risen og tilsett det i gryten. Bland godt.
Tilsett deretter vann og curry. La det hele koke på en svak varme i 20-30 minutter.
***
Raita:
150g rømme/yoghurt naturell
50g agurk
25g rødløk
1 hvitløksfedd
1 ts sitronsaft
1/2 ts spisskummen
1/2 ts koriander
1/2 ts cajennepepper
1/2 ts tandoori masala
Hakk agurk, rødløk og hvitløk i bittesmå biter og bland inn i rømme/yoghurt.
Bland deretter inn resten av ingrediensene.
Og server!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar